Over Shirareta Sekai

De serie Shirareta Sekai 知られた世界 (‘de bekende wereld’), plaatst bekende wezens als elfen, dwergen en nimfen in een Aziatische, met name Japanse, setting in plaats van de gebruikelijke middeleeuws Europese.

De voornaamste inspiratiebronnen zijn Japanse geschiedenis, mythologie en folklore. Wezens zoals kitsune 狐 (‘vossen’, denk aan Ninetales van Pokémon of Kurama van Naruto) en oosterse draken spelen een grote rol in het verhaal. Klik hier voor meer informatie hierover.

Het eerste deel, ‘de terugkeer van Layhar’, is uitgegeven door uitgeverij Zilverbron in december 2018.

Boekomslag Shirareta Sekai 1 - De terugkeer van Layhar

“Wanneer de koning van Ōkoku tegenover een onbekende vijand komt te staan, start hij een klopjacht op alle elfen in zijn koninkrijk.

De jonge elf Ai heeft zich na een slachtpartij in haar dorp jarenlang in het woud verscholen. Wanneer ze daar ontdekt wordt, wordt ze gedwongen Ōkoku te ontvluchten, achtervolgd door jagers en de wonden van haar verleden. Wie kan ze vertrouwen? Waar is ze veilig?

Ze is wanhopig op zoek naar een manier om het verleden eindelijk te laten rusten, maar tot overmaat van ramp dreigt de wereld, eeuwen nadat de grote Rassenoorlog in één mysterieuze nacht geëindigd is, opnieuw aan chaos ten onder te gaan. Hoe kan ze zichzelf en de wereld redden?”

Het tweede deel, ‘de keuze van Amar’, is in maart 2021 verschenen.

Boekomslag Shirareta Sekai 2 - De keuze van Amar

Gestrand in de woestijn zet Ai haar zoektocht voort naar de elf met de zwarte ogen. Ze moet een manier vinden om de Zuivering te voorkomen en de tijd dringt. Haar queeste brengt haar naar exotische landen waar ze steeds meer in een web van mysteries verstrikt raakt, naarmate ze meer leert over Layhars identiteit. De toekomst wordt onzeker als blijkt dat het stoppen van de Zuivering valt en staat bij de genade van de machtige, arrogante Amar. Omringd door ‘s werelds sterkste magiërs kan de kleinste fout Ais einde betekenen…

Ondertussen brengt een bitter afscheid Hana en Kazuto op verschillende paden. Terwijl Hana haar plek zoekt in Tora’s hof, waar lang niet iedereen haar welkom heet, is Kazuto gedwongen in dienst te treden. In het leger zal eten niet zijn enige uitdaging zijn.

Alle drie moeten ze hun weg vinden in een onbekende omgeving, met nieuwe vrienden en vijanden, om het hoofd boven water te houden.

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close