Over Shirareta Sekai

“Wanneer de koning van Ōkoku tegenover een onbekende vijand komt te staan, start hij een klopjacht op alle elfen in zijn koninkrijk.

De jonge elf Ai heeft zich na een slachtpartij in haar dorp jarenlang in het woud verscholen. Wanneer ze daar ontdekt wordt, wordt ze gedwongen Ōkoku te ontvluchten, achtervolgd door jagers en de wonden van haar verleden. Wie kan ze vertrouwen? Waar is ze veilig?

Ze is wanhopig op zoek naar een manier om het verleden eindelijk te laten rusten, maar tot overmaat van ramp dreigt de wereld, eeuwen nadat de grote Rassenoorlog in één mysterieuze nacht geëindigd is, opnieuw aan chaos ten onder te gaan. Hoe kan ze zichzelf en de wereld redden?”

‘De terugkeer van Layhar’, het eerste deel in de serie Shirareta Sekai 知られた世界 (‘de bekende wereld’), plaatst bekende wezens als elfen, dwergen en nimfen in een Aziatische, met name Japanse, setting in plaats van de gebruikelijke middeleeuws Europese.

De voornaamste inspiratiebronnen zijn Japanse geschiedenis, mythologie en folklore. Wezens zoals kitsune 狐 (‘vossen’, denk aan Ninetales van Pokémon of Kurama van Naruto) en oosterse draken spelen een grote rol in het verhaal. Klik hier voor meer informatie hierover.

‘De terugkeer van Layhar’ is uitgegeven door uitgeverij Zilverbron in december 2018.

De Terugkeer van Layhar

Shirareta Sekai 1 – De terugkeer van Layhar

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close