Over mij

Foto van Kirsten GrootHoi, ik ben Kirsten! Ik ben geboren in Delft in 1997. Ik heb een oudere broer, een zus en een tweelingzusje. Ik heb de bachelor Japanstudies en de master East Asian Studies gedaan aan de Universiteit Leiden. Ik richt me vooral op geschiedenis, met name literatuur- en kunstgeschiedenis, en mijn favoriete periode in de Japanse geschiedenis is de Edo periode (1600-1868). Deze gebruik ik dan ook als basis voor de landen Ōkoku en Ginkoku in Shirareta Sekai. Ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor Japans poppentheater en de geweldige stukken van Chikamatsu Monzaemon (mijn scripties daarover zijn bij artikelen te vinden).

Japan is overigens niet mijn enige interesse, en ook zeker niet de enige die terug te vinden is in mijn boek. Ik houd van talen, geschiedenis en culturen in het algemeen en heb een liefde voor het oude Egypte meegekregen van mijn zus (een grote Egypte-fan). Ik wilde zelfs Egyptoloog worden, voordat ik Japans begon te leren! Verder heb ik interesse in filosofie, muziek, psychologie, geneeskunde en kunst. Ik houd zelf dan ook veel van tekenen en probeer sinds kort te animeren. Andere hobby’s van mij zijn lezen, zingen, dansen en (natuurlijk) schrijven.

Als kind begon ik vaak met het schrijven van verhaaltjes, maar ik vond nooit de motivatie om ze af te maken, totdat ik in 2012 de eerste versie van ‘de terugkeer van Layhar’ had geschreven. Sindsdien heb ik het enkele keren herschreven en drastisch veranderd totdat het idee – met dank aan mijn redactrice Kelly van der Laan – eindelijk tot zijn recht kwam in het eindproduct dat nu beschikbaar is. Lees meer over mijn boeken bij Over Shirareta Sekai en neem een kijkje bij mijn artikelen voor blogposts en achtergrondinformatie (^ ^)

 

nl_NLNederlands
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close